s cSveikatos ir saugos politika

Tai yra „Corner Hotel“ ir restorano „Element“ politika, skirta užtikrinti visų svečių ir lankytojų, darbuotojų, rangovų ir kitų visuomenės narių, kuriems gali turėti įtakos mūsų verslo operacijos, sveikatą, saugą ir gerovę.


Viešbučio tikslas - užtikrinti ir išlaikyti aukščiausius sveikatos ir saugos standartus pagal aplinkos apsaugos įstatymus ir kitus teisės aktus.


Sveikatos ir saugos valdymas yra pagrindinė bendrosios valdymo funkcijos dalis. Generalinis direktorius kartu su valdymo komanda yra atsakingi už visų darbuotojų, klientų ir kitų asmenų sveikatos ir saugos užtikrinimą, pateikiant reikalingą informaciją, instrukcijas, mokymus ir priežiūrą.


Kiekvienas darbuotojas yra atsakingas už savo ir kitų žmonių gerovę, visi viešbutyje yra skatinami informuoti apie situaciją, kuri gali kelti grėsmę bet kurio asmens gerovei.


Pagrindiniai šios politikos tikslai yra šie:

  • Vertinant rizikas užtikrinti, kad visos vietos būtų nuolat tikrinamos dėl saugumo.
  • Įgyvendinti atitinkamas prevencines priemones, kad būtų sudarytos saugios darbo sąlygos ir užtikrinama, kad visa naudojama įranga yra saugi ir tinkamai prižiūrima
  • Ištirti visus nelaimingus atsitikimus ir parengti veiksmų planus, kad būtų išvengta pasikartojimų
  • Užtikrinti, kad darbuotojai būtų tinkamai išmokyti vykdyti savo pareigas, kas leistų jiems saugiai atlikti visas užduotis.
  • Informuoti darbuotojus, klientus ir tiekėjus apie savo politiką, siekiant, kad jie būtų supažindinti su savo asmeniniais įsipareigojimais sveikatos ir saugos užtikrinimui.

Ši politika bus reguliariai peržiūrima, siekiant užtikrinti, kad ji yra aktuali ir tinkama įmonės veiklai bei (ar) ji atitinka visus susijusius aplinkos apsaugos įstatymus ir kitus teisės aktus.

 

SVEIKATOS IR SAUGOS POLITIKA COVID-19 PANDEMIJOS METU

ATSTUMŲ LAIKYMASIS

Vykdome svečių srautų reguliavimą bendrose erdvėse, restorane ir konferencijų salėse, kad būtų užtikrintas saugus, ne mažesnis kaip 1 metro atstumas tarp svečių ir darbuotojų. Siekdami užtikrinti saugumą, tarp registratūros darbuotojų ir svečių įrengėme apsauginį skydą. Vykdome svečių srautų reguliavimą, kad būtų užtikrintas saugus atstumas tarp svečių. Restorane svečius susodiname taip, kad tarp stalų būtų ne mažesnis kaip 2 metrų atstumas Ribojame svečių srautus liftuose, siekdami užtikrinti, kad būtų išlaikomas saugus - 1 metro atstumas.

BENDRŲJŲ ERDVIŲ PRIEŽIŪRA

Prie kiekvieno įėjimo, registratūros ir bendro naudojimo patalpų sudarome galimybę svečiams dezinfekuotis rankas, pateikdami tinkamo rankų dezinfekavimo instrukciją.

Nuolat valome ir dezinfekuojame virusus veikiančiu biocidu visus liečiamus paviršius (durų rankenas, liftų mygtukus, šviesos jungiklius, stalus, kėdes, ranktūrius)

Nuolat vėdiname patalpas ir užtikriname vėdinimo sistemų periodinį valymą.

SVEČIŲ PRIĖMIMAS

Priimame svečius pasisveikinant žodžiu, informuojame darbuotojus, kad karantino ir/ar epidemiologinės situacijos metu, draudžiama spausti rankas, apsikabinti.

Prie pagrindinio įėjimo, registratūros, lifto, ir kitose svečiams matomose vietose pakabinome aiškiai matomos ir įskaitomos atmintinės apie higienos normas, rankų dezinfekavimą, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo laikymąsi.

Už paslaugas rekomenduojame svečiams atsiskaityti banko kortelėmis, nenaudojant grynųjų pinigų. Svečiams sudarome galimybę atsiskaityti bekontakčiu būdu.

Dezinfekuojame kambarių raktus po kiekvieno svečio išvykimo.

Skatiname svečius dėvėti veido kaukę ir sudarome galimybę įsigyti asmeninių apsaugos priemonių - vienkartinių pirštinių ar medicininių kaukių.

Apmokome ir supažindiname darbuotojus su svečiams pateikiama informacija, dėl taikomų saugumo priemonių, kai svečiai kreipiasi tiesiogiai, telefonu, el. paštu ar per išorinius rezervacijos kanalus (booking.com ir pan.). Svečiams pateikiame aiškią informacija apie patalpų valymą, dezinfekavimą bei kitas taikomas saugumo priemones.

VEIKSMAI ĮTARUS IR/AR PATVIRTINUS COVID-19, SAVIIZOLIACIJOS SĄLYGOS

Sudarome saugias sąlygas saviizoliacijoje esančių svečių aptarnavimui. Kartu su svečiu atvykę asmenys apgyvendinami viename kambaryje. Apribojamas darbuotojų kontaktavimas su saviizoliacijoje esančiu svečiu, maistas ir būtinos priemonės (patalynė, rankšluosčiai) paliekami už durų. Esant būtinybei bendraujama 2 m. atstumu, dėvimos asmeninės apsaugos priemonės – medicininė kaukė, pirštinės, bendraujama ne ilgiau 15 min.

Svečiui ar darbuotojui pasireiškus COVID-19 ligos ar gripo/peršalimo simptomams apie tai būtina informuoti registratūrą/tiesioginį vadovą. Tokiais atvejais nedelsiant imamės visų saugos priemonių.

Svečiui ar darbuotojui pasireiškus COVID-19 ligos ar gripo/peršalimo simptomams privaloma dėvėti medicininę kaukę, izoliuotis nuo kitų darbuotojų/svečių.

Svečias nedelsiant izoliuojamas kambaryje kartu su svečiu atvykusiais ir tame pačiame kambaryje gyvenančiais asmenimis.

Apribojamas darbuotojų kontaktavimas su svečiu, maistas ir būtinos priemonės (patalynė, rankšluosčiai) paliekami už durų. Esant būtinybei bendraujama 2 m. atstumu, dėvimos asmeninės apsaugos priemonės – medicininė kaukė, pirštinės, bendraujama ne ilgiau 15 min.

Svečias informuojamas, kad stebėtų savo sveikatos būklę ir prireikus kviestų greitąją pagalbą tel. Nr, 112 arba skambintų į karštąją koronos liniją Nr. 1808.

Darbuotojas nedelsiant nušalinamas nuo darbo, jam rekomenduojama stebėti sveikatos būklę, prireikus kviesti greitąją medicinos pagalbą tel. Nr, 112, kreiptis pas šeimos gydytoją arba skambinti į karštąją koronos liniją Nr. 1808.

Su galimai užsikrėtusiu darbuotoju kontaktavę kolegos yra informuojami, nušalinami nuo darbo, jie privalo izoliuotis laikantis galiojančių rekomendacijų, stebėti sveikatos būklę, prireikus kviesti greitąją medicinos pagalbą tel. Nr, 112, kreiptis pas šeimos gydytoją arba skambinti į karštąją koronos liniją Nr. 1808.

KAMBARIŲ PRIEŽIŪRA

Apgyvendintus kambarius valome ir dezinfekuojame neutraliomis valymo priemonėmis.

Po kiekvieno svečio visi kambaryje esantys paviršiai išvalomi, dezinfekuojami, kambarys

išvėdinamas. Išvykus saviizoliacijoje esančiam svečiui kambarys valomas kuo vėliau, valymas ir dezinfekavimas atliekamas pagal sustiprintą valymo tvarką.

Dezinfekuojant paviršius apgyvendintuose kambariuose ypatingas dėmesys skiriame elektros jungtukams, durų rankenoms, kondicionierių ir televizijos pulteliams, kitiems smulkiems liečiamiems paviršiams.

Svečiui išvykus kruopščiai valome ir dezinfekuojame mobilius kondicionierių ir televizijos pultelius.

Patalynę ir rankšluosčius keičiame svečiams pageidaujant arba iš karto po išsiregistravimo.

Patalynę ir rankšluosčius skalbiame aukštoje temperatūroje, užtikrinant optimalų dezinfekavimą.

Apgyvendintame kambaryje esančius vonios kambarius valome virusus veikiančiu biocidu.

Ypatingą dėmesį valant ir dezinfekuojant skiriame durų rankenoms, vandens nuleidimo mygtukams ir kitiems paviršiams bei padidintos rizikos atliekų ( asmeninių apsaugos priemonių) tvarkymui.

MAITINIMAS IR KONFERENCIJŲ SALIŲ PRIEŽIŪRA

Užtikriname saugų maisto tiekimą pagal PSO ir LR SAM reikalavimus restoranuose ir konferencijų salėse.

Siekdami išvengti susibūrimo restorane svečiai maitinami pagal iš anksto sudaromą grafiką.

Esant griežtesnėms saugumo reikalavimams maistas ruošiamas tik išsinešimui.

Už maitinimą rekomenduojame svečiams atsiskaityti banko kortelėmis, nenaudojant grynųjų pinigų. Svečiams sudarome galimybę atsiskaityti bekontakčiu būdu.

Restorane, konferencijų salėse ir kambariuose tokius maisto produktus, kaip cukrų, druską, medų ir t. t. pateikiame tik vienkartiniuose pakeliuose.

Nuolat dezinfekuojame ir valome stalus, kėdes, kėdžių porankius ir visus liečiamus paviršius.

Skiriame papildomą dėmesį bendrų restorano, baro paviršių valymui ir dezinfekcijai.

Užtikriname tinkamą patalpų vėdinimą ir vėdinimo sistemų periodinį valymą.

DARBO VIETŲ PRIEŽIŪRA

Dezinfekuojame darbuotojų darbo vietų paviršius ir darbuotojų daiktų laikymo vietas bei persirengimo kambarius.

Valymą ir dezinfekavimą atliekantys darbuotojai dėvi asmenines apsaugos priemones.

Reguliariai mokome ir instruktuojame darbuotojus apie saugumo priemonių laikymąsi, higienos, rankų dezinfekavimo, kosėjimo bei čiaudėjimo etiketo laikymąsi, paviršių dezinfekavimo ir valymo būdus bei tvarką, reagavimo į galimą užsikrėtimą COVID-19 liga tvarką.

 

Jūsų saugumas yra mūsų prioritetas

 

Grupės ir konferencijos

I-V 08-17 val. +370 699 87009

  Refresh Captcha  
 

Corner Hotel

Solution: Webbus.lt

Svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Tęsdami naršymą mūsų svetainėje arba paspausdami „Sutinku“, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Detalesnė informacija Privatumo politikoje